De maan

Waar bijna iedereen wel weet welk in welk sterrenbeeld zijn zon staat, is dat bij de maan niet het geval. Voor de positie van de maan in de horoscoop is een exacte geboortetijd belangrijk. Waar de zon 30 dagen nodig heeft om door één teken te gaan doet de maan dat in ongeveer 3,5 dag.

De maan speelt vanaf de geboorte al een belangrijke rol in je leven

Het symbool van de maan is een staande boog en geeft de afdaling van de ziel in de stof aan.

De maan geeft o.a. aan op welke manier je naar geborgenheid en veiligheid zoekt. Wanneer je niet lekker in je vel zit geeft de plaatsing van de maan in huis en teken aan wat jij dan nodig hebt. Verder staat de maan ook voor aangeleerd gedrag, voor gevoelens, het verleden en je familie.

In de horoscoop neemt de maan dus een belangrijke plaats in. Naast de plaatsing van de maan in huis en teken is het ook belangrijk om te kijken óf en zo ja welke, aspecten jouw maan maakt met andere planeten. Ook hier geldt dat een andere planeet ervoor kan zorgen dat je lang niet alles herkend van het sterrenbeeld waarin jouw maan staat.

Het is super leuk om op het internet uit te zoeken waar jouw maan staat. Maar wil je een duidelijk en volledig beeld dan zul je naar het hele plaatje van de horoscoop moeten kijken.