De ascendant

De ascendant… Het is het meest persoonlijke en meest sensitieve punt in iemands horoscoop omdat de ascendant afhankelijk is van het geboortemoment.

In het kort, de ascendant geeft aan:

  • hoe iemand op de buitenwereld overkomt (de eerste indruk zogezegd),
  • op welke wijze iemand op de buitenwereld reageert.

In de astrologie zijn de levensgebieden opgedeeld in 12 huizen. De ascendant is het begin van het eerste huis en gaat dus over hoe je naar buiten treedt én hoe je op de ander reageert. Maar huis 1 gaat ook over hoe je voor jezelf opkomt. Planeten die zich bevinden in het eerste huis hebben hier invloed op. Planeten in huis 1 hebben een rechtstreekse verbinding naar buiten toe.

In tijdschriften of op het internet kun je meer informatie vinden over jouw ascendant. Leuk! Want het geeft zeker een eerste indruk. Maar dit is bij lange na niet persoonlijk. Dat wordt het pas wanneer je o.a. kijkt naar de planeet en zijn plaatsing die hoort bij jouw ascendant teken. In deze post ligt de ascendant in het teken Schorpioen. Aangezien Pluto bij Schorpioen hoort vind je extra informatie door te kijken naar Pluto in huis en teken en naar de aspecten die Pluto maakt. In dit geval staat Pluto in huis 10 in het teken Weegschaal. De planeet die hoort bij de ascendant is heer van de horoscoop.

Ons gedrag naar de buitenwereld toe is gaat vaak onbewust. Inzicht krijgen in hoe anderen jou zien kan best heel fijn zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoe je overkomt tijdens een sollicitatie of gewoon bij vrienden. Als jij wilt weten wat je ascendant is kun je dat zelf opzoeken bij astro.com of mij even een berichtje sturen.