Mercurius en je agenda

Mercurius, de planeet die gaat over communiceren, maar ook over leren, feiten verzamelen en verbinding maken volgt ongeveer dezelfde cyclus als de zon. In één jaar gaat Mercurius door alle tekens en huizen van de dierenriem heen.
Het ontwikkelen van ideeën
De cyclus van Mercurius heeft vooral te maken met inzicht krijgen in je eigen jaarlijkse patronen. Door te kijken in welk huis hij momenteel loopt geeft hij je inzicht als het gaat om je afspraken. Kortom; hoe jij het beste je agenda kunt indelen. De diepere betekenis van deze cyclus heeft te maken met je ideeënwereld. Hoe je ideeën tot stand komen maar vooral hoe je deze ideeën vormgeeft en uitwerkt én hoe je ze uiteindelijk naar de buitenwereld communiceert.
Start van de cyclus
De start van Mercurius ’cyclus begint niet in het eerste huis maar bij het vierde huis. Bij het vierde huis draait het om je thuisbasis maar ook om je emotionele thuisbasis. Als deze basis niet op orde is, dan is het heel lastig om de cyclus vorm te geven. Dit is van toepassing op Mercurius maar zeker ook op cyclussen van andere planeten waaronder die van Saturnus.
Hoe accuraat is de cyclus van Mercurius?
Ik hou al een tijdje de ronde van Mercurius door mijn eigen horoscoop heen in de gaten en ik kan je vertellen, het is bijzonder hoe treffend de cyclus van Mercurius is. In eerste instantie zou je denken dat je daar niets aan hebt, maar het tegendeel is waar.
Er is maar één manier om daar zelf achter te komen en dat is met de flow van Mercurius meegaan. Laat je verrassen!
In welk huis staat Mercurius bij jou?
Via de website astro.com kun je gratis je eigen horoscoop inzien. Deze website heeft tevens de mogelijkheid om de huidige transits, hoe de planeten nu staan, om jouw horoscoop heen te leggen. Zodoende kun je gelijk zien door welk huis Mercurius nu bij jou loopt.
Kom je er niet uit? Laat het me even weten, dan kijk ik met je mee! Je kunt een email sturen naar simone@simoone.nl
Mercury, the swift messenger of the gods, racing around the Sun, showing us that even the smallest planet can make a big impact.
Mercurius door de huizen heen
Mercurius aan het einde van het 3e huis aan het begin van het 4e huis:
Waar het de afgelopen periode behoorlijk druk kon zijn met gesprekken en afspraken zul je merken dat wanneer Mercurius bijna tegen het IC aanloopt deze gesprekken en afspraken zullen een afrondende karakter gaan krijgen. Want er begint bijna, zodra Mercurius over het IC is gegaan, een nieuwe cyclus. Zodra Mercurius op het IC staat, helemaal onderaan je horoscoop, kan het raadzaam zijn om wat minder afspraken en te maken.
Mercurius transit door huis 4
Mercurius loopt in deze periode door de onderkant van je horoscoop. Het huis wat letterlijk gaat over het ‘thuis zijn’. Je zult merken dat je het liefst gewoon thuis wilt zijn. Waar het eerst nog heel druk was met afspraken heb je daar nu niet veel behoefte aan. Je thuis is belangrijk. Je geest verlangt naar rust en even niemand zien is in deze periode heel prettig. Wel kun je merken dat je het heerlijk vindt om met je huis bezig te zijn zoals bijvoorbeeld in de tuin werken of het opnieuw inrichten van je woonkamer. Of wellicht pak je in deze periode een thuisstudie op.
Mercurius transit door huis 5
Als Mercurius door huis 5 gaat is het vaak een fijne periode. Het is, evenals wanneer Mercurius door huis 9 loopt, zelfs een prima periode om op vakantie te gaan. Nu draait het om creativiteit, spelen en plezier maken. Plan nog niet teveel afspraken in want de kans is groot dat toen Mercurius door huis 4 liep je iets nieuws bedacht hebt wat nu vraagt om het uitdenken en -werken daarvan. Met name wanneer het gaat om creatieve projecten. Geniet van deze periode en hou je bezig met het creëren van nieuwe dingen. Helemaal nu je tot rust bent gekomen na de transit van Mercurius door huis 4.
Mercurius transit door huis 6
Met Mercurius door het 6e huis gaat het weer druk worden. Waarschijnlijk één van de drukste periodes van het jaar. Het is tenslotte het huis wat gaat over ‘werk’. Grote kans dat je agenda door dit huis vol staat met afspraken. Mogelijk vind je het zelfs te druk waardoor Mercurius ook van je vraagt om goed op je gezondheid te letten.
Mercurius transit door huis 7
Mercurius komt nu boven de horizon uit. Je kunt ervan uitgaan dat het komende half jaar druk geworden; sociale drukte maar ook omdat mensen je bellen om een afspraak te maken. Kortom; de tijd is aangebroken om mensen te ontmoeten. Waar Mercurius je in de voorgaande huizen heeft ‘aangezet’ tot het bedenken van nieuwe ideeën, is nu de tijd aangekomen om daar feedback op te vragen. Pas later, wanneer Mercurius door 9 en 10 gaat, zul je deze ideeën daadwerkelijk naar buiten gaan brengen.
Mercurius transit door huis 8
Ook met Mercurius door dit huis zullen mensen je opzoeken, alleen merk je dat je nu de diepte ingaat. Mogelijk ervaar je dat anderen de baas over jou willen spelen of merk je tijdens gesprekken gevoelens van onmacht op. Je kunt het idee hebben dat maar weinig mensen echt naar je luisteren. Wanneer tijdens gesprekken mensen je confronteren, probeer dan een kritisch naar jezelf te kijken zodat je erdoor kunt groeien. Daarentegen zul je merken dat intieme gesprekken, maar ook gesprekken over leven en dood wel heel goed verlopen. Onthoud dat in deze periode de ziel gestimuleerd wordt om te groeien.
Mercurius transit door huis 9
Na het achtste huis is deze periode met Mercurius in het negende huis weer leuk en toekomstgericht. Het is een prima periode om eropuit te gaan waardoor het bij uitstek een prima periode is om op vakantie te gaan. Dit huis daagt uit om jezelf te ontwikkelen en dat kan ook door het volgen van een studie. Je geest krijgt vleugels in deze tijd! Wil je jezelf professioneel op de kaart zetten, dan is dit wederom een prima periode daarvoor. Jouw ideeën zijn in deze periode rijp om aan de wereld kenbaar te maken.
Mercurius transit door huis 10
Met Mercurius door dit huis ben je zichtbaar voor de buitenwereld. Het is een prima periode om je inzichten te delen met de wereld. En een perfecte periode om, wanneer van toepassing, je bezig te houden met je eigen bedrijf. Je telefoon blijft maar gaan en je agenda staat vol met afspraken. Het is een drukke periode en je zult merken dat mensen je nodig hebben.
Mercurius transit door huis 11
Na de vorige periode waarin je vooral bezig was met je (zakelijke) verantwoordelijkheden is het nu, met Mercurius door 11, tijd om je vrienden of gelijkstemden op te zoeken. Vaak is dit een gezellige en leuke periode. Het is nu vooral een sociaal drukke periode. Tevens is het een prima tijd om je bezig te houden met workshops en trainingen waar je gelijkgestemden en vrienden ontmoet.
Mercurius transit door huis 12
Na een druk half jaar is deze periode geschikt voor het opzoeken van de rust en de stilte. Je agenda zal op dit moment niet meer zo vol zijn want nu zorgt Mercurius ervoor dat je kunt bijkomen en kunt opladen. In deze periode is het de bedoeling om je hoofdzakelijk alleen met jezelf bezig te houden. Mogelijk ervaar je dat je nergens zin in hebt, en al helemaal niet in het maken van afspraken.
Mercurius transit door huis 1
Dit is een prima periode om je eigen wensen naar je omgeving kenbaar te maken. Als het goed is ben je in de vorige periode tot rust gekomen en heb je wellicht nagedacht over wat er vanaf nu anders kan. Je wordt niet meer geleefd door anderen waardoor je je eigen agenda weer kunt plannen met afspraken waarin mensen ook rekening houden met jouw wensen.
Mercurius transit door huis 2
Dit is de periode waar je eigenwaarde en zelfvertrouwen weer een boost krijgen. Het is wellicht minder druk met afspraken tenzij je die zelf initieert. Jij bent degene die bepaalt wat er in je agenda komt. Mercurius door huis 2 is een perfecte periode om je financiën op orde te krijgen.
Mercurius transit door huis 3
Je krijgt weer zin om gesprekken met anderen te hebben, te gaan reizen en onderweg te zijn en veel afspraken te maken. Het is daarentegen wel een periode van afronding want Mercurius komt al snel over het diepste punt van je horoscoop, het IC. Dit betekent dat je bezig bent met het afronden van de huidige cyclus. De tijd is rijp om zaadjes te gaan planten voor de nieuwe cyclus die begint wanneer Mercurius huis 4 ingaat.
Deze blog is gebaseerd op een artikel uit het boek van Joyce Hoen ‘Transits als spiritueel groeiproces’.