Ode aan de maan

Lieve moeder, lieve maan

Jij koestert me, verzorgt me. Je bent er wanneer ik je nodig heb zelfs als ik je niet zie. In het donker verlicht je mijn pad ook als ik liever niet wil zien waar mijn pad naartoe gaat. Je spoort me aan om, stapje voor stapje, door te gaan. Je schijnt me bij wanneer dat nodig is.

Jij leerde mij omgaan met mijn gevoelens en emoties. Nog steeds is dat niet makkelijk maar jij houdt onvoorwaardelijk van mij. Die wetenschap geeft mij rust en gaandeweg begrijp ik mezelf steeds beter. Jij liet me inzien dat wat eerst mijn valkuil was nu mijn kracht is.

Jij beweegt je door de dierenriem. Nooit langer dan twee dagen ben je in hetzelfde teken. Jij houdt van verandering. Elke avond verander je van vorm in je ronde om de aarde en de zon. Eerst onzichtbaar om vervolgens elke dag weer een beetje te groeien. Dan ben je volledig rond en straal je aan de hemel. Je leert ons dat we mogen loslaten wat ons niet meer dient. Dan neemt je vorm weer af en laat je ons zien dat het niet erg is soms onzichtbaar te zijn. Dit is jouw manier om ons te leren dat we mogen dromen. Niet klein maar juist groot. En dan begint de cyclus weer opnieuw.

Je tegenpool is mijn vader, de zon. Met volle maan sta je tegenover hem en met nieuwe maan aan zijn zijde. Het enige wat ik hoef te doen is kijken naar de sterrenhemel. Daar vandaan straal je liefdevol je licht en ben je er voor al je kinderen. Lieve maan, jij bent mijn moeder. Een moeder van ons allemaal.

Wanneer ik me veilig wil voelen hoef ik alleen meer te kijken naar het teken waarin jij staat toen ik werd geboren. Daarin geef je me alle aanwijzingen die ik nodig heb. Je laat me vrij zelf te ontdekken hoe het voor mij uitwerkt. Op mijn manier, mijn tempo. Daarvoor ben ik je eeuwig dankbaar.

Jij staat symbool voor het vrouwelijke, mijn intuïtie. Dankzij deze zachte kant sta ik nu in mijn kracht. En als vanzelf komen het mannelijke en vrouwelijke in balans. Nu neem ik trots de stappen op mijn pad welke jij voor mij belicht. Met opgeheven hoofd leef ik mijn mooiste leven. Dank je wel dat jij mijn moeder bent.

Desktop web kleine kopjes (500 x 100 px)
Tags: