De zielsmissie

Mijn cliënt wist het even niet meer. Intuïtief voelde ze aan dat ze in haar leven op een keuzemoment stond. Wat moest ze kiezen? Ik vroeg haar ‘kun je me vertellen waar je blij van wordt?’ Het was even stil en toen begon ze te praten over het coachen van andere mensen. Ze sprak hier met zoveel passie over dat ze er helemaal van ging stralen. Het maakte haar zielsgelukkig. En wanneer je je zielsgelukkig voelt, dan ben je op weg om je zielsmissie te gaan leven!
Zielsmissie, wie heeft er niet van gehoord? Achter dit ene woord zit zoveel waarde, betekenis en diepgang. Weet jij met welke zielsmissie je hier op aarde bent gekomen?
Waar de psychologische astrologie vooral kijkt naar waarom je doet zoals je doet staat bij de spirituele astrologie je ziel centraal. Het zijn dan ook de spirituele punten in iemands horoscoop waar ik als spiritueel astroloog als eerste naar kijkt.
De Noordelijke Maansknoop
Het belangrijkste is de Noordelijke Maansknoop. Deze geeft aan wat je ziel in dit leven wil ervaren, de zielsmissie. De Zuidelijke Maansknoop vertelt welke eigenschappen en ervaringen je meeneemt uit vorige levens naar dit huidige leven. Deze maansknopen staan loodrecht tegenover elkaar in je horoscoop.
Wist je dat alles in je leven, van jezelf ontwikkelen tot aan, spiritueel, groeien, in het teken staat van je zielsmissie?
Vaak hebben we dat niet eens door.
De start van je ‘reis’ om weer terug te keren
Wanneer je wordt geboren weet je ziel precies wat jouw zielsmissie inhoudt. Maar bizar genoeg, of juist niet, verlies je op een gegeven moment, op enkele uitzonderingen na, in je leven het contact met je ziel. Meestal gaat hier een afwijzing aan vooraf. Wanneer je die afwijzing voelt beweeg je van de Noordelijke Maansknoop naar de Zuidelijke Maansknoop. Vanaf dit punt begint je ‘reis’ om weer terug te keren naar datgene waarvoor je ziel hier op aarde is gekomen om te ervaren. Je zielsmissie.
De afwijzing die we ervaren doet pijn omdat mensen in je omgeving niet goed weten hoe ze met jouw bijzondere talenten en energie moeten omgaan. Per persoon verschilt het moment waarop iemand zich terugtrekt naar de Zuidelijke Maansknoop.
Naarmate je ouder wordt, maak je van alles mee in je leven. Al deze gebeurtenissen zijn erop gericht om je weer bewust te maken van je zielsmissie. Je ervaart en ontdekt wat het is waar je blij van wordt. En wanneer dat gebeurt, dan weet je dat je op de goede weg bent!
Maar dan ben je er nog niet…

Durf je in het leven echt te kiezen voor datgene waar je van gaat stralen, om te doen wat je hart je ingeeft?

Het leven van je zielsmissie betekent het volgen van je hart… Dat kan betekenen dat je een goede baan moet opzeggen of een relatie moet verbreken omdat je ergens voelt dat het niet goed meer voor je is.
In je horoscoop staan een aantal remmende factoren die het je lastig kunnen maken om je hart te volgen. Het is Cheiron, de gewonde healer, die aangeeft op welk levensgebied je pijn uit vorige levens hebt meegenomen. Pluto laat zien waar dieperliggende angst zit. Deze pijn en dieperliggende angst kunnen ervoor zorgen dat je het niet aandurft om je hart te volgen.
Soms is zelfs een burn-out of een ziekte nodig om in te zien wat voor jou echt belangrijk is. Maar wanneer je, door alles wat je meemaakt, toch ‘ja’ zegt tegen het leven, dan valt alles op zijn plek.
‘Ik wist het wel!’
Wanneer ik cliënten tijdens een consult over hun zielsmissie vertel hoor ik regelmatig ‘ik wist het wel!’ En dat klopt. Je onderbewuste weet precies wat je ziel hier op aarde wil ervaren. Door de afwijzing ben je het alleen ‘vergeten’.
Wat ik doe is simpelweg je die herinnering weer laten herinneren.
Waarom is het nu zo waardevol om je zielsmissie te weten?
Zodat je in je leven vervolgens de juiste stappen kunt zetten. Je zielsmissie weten is vergelijkbaar met een stip op de horizon hebben. Je hebt een doel en wanneer je een doel hebt, dan kun je daarnaar handelen. Het zorgt ervoor dat je simpelweg gelukkig bent. Zielsgelukkig.
Wanneer je je zielsmissie leeft gaat alles ‘aan’ in je horoscoop. De planeten en de spirituele punten gaan samenwerken. Dan kan wat ooit aanvoelde als een pijn en dieperliggende angst ineens voor je gaan werken. Je ervaart passie in het leven en je doet wat je hart je ingeeft. Kortom, je bent zielsgelukkig met het leven wat je leeft!